neděle 17. listopadu 2013

Návštěva divadel Brněnských - Polárka

Se změnou plánů od zcela venkovní scény k objektu s krytým jevištěm  a klasičtějším tvarem i zázemím přišla i potřeba prozkoumat trochu více klasická divadla místo starověkých amfiteátrů. Využila jsem Brněnské vstřícnosti a strávila víkend pobíháním, přeměřováním a focením místních scén, zázemí apod..

Polárka

Kromě krásného představení o Stvoření světa jsem tu našla přiměřené středně velký divadelní sál, který by v trochu menší obměně odpovídal mé představě. Zázemí je kupodivu malé- pidi kuchyňka s pár židlemi za scénou a nahoře vyloženě utilitární šatny. Největší prostor je dán v zákulisí skladu - zabírá nejen většinu místa za scénou, ale i prostor horní - malé scény. Přesto je hodnocen jako nedostatečný-je v něm místo na věci od cca 3 představení.  
  V každé druhé místnosti je piano. Podlaha musí být bezpodmínečně dřevěná - je třeba do ní šroubovat různé kulisy, navíc beton prostě nevyvolává potřebný zvukový efekt, špatně se po něm tančí a namáhá pohybový aparát vystupujících. Technik má uzavřenou kabinu vzadu, tak aby viděl na jeviště - ale údajně je lepší tento prostor neuzavírat, aby slyšel představení z pozice diváka.



















Žádné komentáře:

Okomentovat