neděle 17. listopadu 2013

Návštěva divadel Brněnských - JAMU

Se změnou plánů od zcela venkovní scény k objektu s krytým jevištěm  a klasičtějším tvarem i zázemím přišla i potřeba prozkoumat trochu více klasická divadla místo starověkých amfiteátrů. Využila jsem Brněnské vstřícnosti a strávila víkend pobíháním, přeměřováním a focením místních scén, zázemí apod..

JAMU

   V akademii jsem si prohlédla rovnou tři prostory. Kmenovou učebnu herců a dva sály sloužící pro představení. Stejně jako v divadle, ani zde není zázemí pro herce nijak velké. V podstatě se jedná o řadu skříněk za šálou v sále, kde mají hodiny. Ani zde nechybí nezbytné piano, reflektory a repráky. 
   Podlahy jsou vždy dřevěné. Sály sloužící k přehrávkám studentských představení jsou co možná nejvariabilnější. Jeviště a hlediště není ani v jednom určeno na pevno. Světla jsou rozmístěná po celém prostoru. Dolní místnost je víceméně klasická, jedná se o jednoduchý blackbox s naskládanými praktikábly pro vytvoření hlediště. Horní půdní prostor je netradiční silnou atmosférou dřevěných trámů a atypického tvaru stropu. 















Žádné komentáře:

Okomentovat