neděle 17. února 2013

NÁVRHY VYUŽITÍ A JAK TO S NIMI DOPADLO..

ÚLOŽIŠTĚ NÁPADŮ:

PARAMETRY:

Svažitost  a proporce pozemku  (šířka 12m, délka a výška v desítkách metrů)

Nedostatek slunečního světla v nižších patrech.
I přes blízkost Praze nepříliš dobré spojení s metropolí
Finanční návratnost ?!

1, PĚSTÍRNA KONOPÍ
  Momentální favorit. Vzhledem ke schválení použití konopí k léčebným použitím zde vzniká poptávka po legálně vypěstovaných produktech. Požadavky jsou natolik přísné, že žádný z tuzemských podnikatelů je zatím nedokáže naplnit, jsme tedy odkázání na dovoz ze zahraničí. Cena ovšem díky dovozu může vystoupat klidně i na desetinásobek ceny na černém trhu. Dle odhadů by to tuzemský pěstitel mohl i se všemi bezpečnostními opatřeními stáhnout na "pouhý" trojnásobek. Momentální záměr státu je zde mít cca. 4 až 5 dodavatelů, Lze očekávat závod místních podnikatelů o tento lukrativní (skoro)monopol a s tím i spojenou výstavbu legálních pěstíren v ČR.
  
2,VÝCVIKOVÉ CENTRUM PRO SPELEOLOGICKOU ZÁCHRANKU, HORSKOU SLUŽBU APOD.

  Policisté či hasiči mají běžně k dispozici uměle vybudované výcvikové centrum, pro jeskyńáře a horolezce zatím takto specializový objekt chybí. V ČR jsou pouze tři místa, kde se oficiálně pořádají kurzy pro speleology. Přírodní skála se nadměrným využíváním ovšem ničí a tak jsou cvičení kapacitně striktně omezena a platí zákaz používání těchto míst ke komerčním účelům
  Ve slotu by byly uměle vybudovány chodby, hluboké propasti ale i třeba ponory pro jeskynní potápěče (tzn. speleoalpinismus a speleopotápění). Cíleně by byla zbudována problematická místa k tréninku. Komlex by byl opatřen systémem kamer, takže záchranné akce by mohly být dle záznamů vyhodnocovány, zároveń by to sloužilo jako bezpečností pojistka. Díky systému únikových východů by mohly být pořádány i kurzy pro amatéry/teambuilding, které by vydělávaly na provoz zařízení..
   Prostor kolem chodeb by byl zasypán materiálem z vedlejší spalovny, čímž by se peněžně zhodnotil i stavbou nevyužitelné místo. Nahoře by mohlo být malé osvětové centrum, konferenční místnost apod.


3, TERAPIE TMOU
Beskydské centrum, kde je dunkel terapie používána
Rehabilitační pobytové centrum pro terapii tmou. Jde o cílené (a terapeutem řízené) odstřihnutí se  od okolního světa za cílem odpočinku (např. při syndromu vyhoření), uspořádání myšlenek a prohloubení "duševního života". Objekt má v podstatě strukturu hotelu až na to, že jednotlivé pokoje jsou dokonale izolovány proti jakýmkoliv vnějším podnětům. Nějak se mi ale projektovat hotel bez oken nechce.

4, PŘEČERPÁVACÍ ELEKTRÁRNA
Bohužel, jak už kdosi ověřil minulý semestr, finanční návratnost by vzhledem k maximální možné velikosti nádrže nebyla dostačující.

5, SLEPECKÉ CENTRUM
Cynická chvilka při přemýšlení nad osluněním/osvětlením budovy.

6, PĚSTOVÁNÍ KOZ
Vzestup zájmu o bio potraviny (kozí produkty jsou vhodné i pro alergiky), lukrativní využití mléka do kosmetiky. Střecha jako zatravněné pastviny, provoz uschován dole. Ztroskotalo na prostorové náročnosti koz, na danou plochu pastviny by se jich mnoho nevešlo, jak už zjistil kdosi v minulém semestru.

7, KINO
Využití spodní části pro výstavbu jednotlivých kinosálu, na povrchu pak romantické nekryté letní kino. Pravděpodobně by se v konkurenci kinosálů v Praze neuživilo.

8, PROJEKT "NIC"
Využití slotu bez nutnosti další výstavby, jen s drobnějšími úpravy terénu:
Dráha pro SJEZDY NA HORSKÝCH KOLECH
ZORBING
Dost drahá sranda..

DIVOKÁ VODA - obří čerpadlo? totální utopie


Žádné komentáře:

Okomentovat